tirsdag 2. september 2008

Oppskrift: Daddel "konfekt"


  • En vanlig liten pakke med dadler ca 300 gr
  • 2 ss sukker
  • 2 -3 ts kanel
  • Kardemomme etter smak
  • Litt olje
  • Sesamfrø
  • Kokos
Ta ut kjernen fra dadlene og eventuelt vask dem først. Ha i litt olje i en kjele. (Jeg vil anbefale en gammel kjele og en gammel tresleiv å røre med siden dette fort blir brent og stygt).

Varm opp oljen til middels varm og ha i dadlene sammen med nesten 2 ts kanel og en dæsj med kardemomme. Mos dadlene med ei tresleiv til det blir til en seig masse. Massen kommer til å sette seg fast til sleiven etterhvert. Løft dette opp med sleiven mens du heller i ca 2ss med sukker i bunnen av kjelen. Sett opp varmen, til du ser at sukkeret begynner å smelte. Bland så sukkeret sammen med dadlene. Når det begynner å sette seg litt fast i kjelen tar du kjelen av platen og lar massen kjøles ned.
Form små kuler av massen når den har kjølt seg nok ned til at du kan ta i den. Pass på å ikke brenne deg! Venter du for lenge blir massen for stiv til å kunne formes. Ha en tallerken blandet med lik mengde kokos og sesamfrø ved siden. Etter hvert om du former kulene rull dem i kokos blandingen.

De er klare til å nytes!
(legger ut bilde etterhvert)

Ingen kommentarer: