onsdag 14. oktober 2009

Rosa hijab dag 28.oktober

Det er internasjonal rosa hijab dag onsdag den 28. oktober i år! Dvs ta frem din rosa hijab og vis at du støtter brystkreft-saken.
Jeg fikk videresendt denne mailen, mashAllah, det er godt gjort å sette fokus på dette av våre søstre i Rogaland :)

Asalamu Alaikum

Oktober er brystkreft måned –en internasjonal aksjon til å øke oppmerksomheten rundt brystkreft.

Samtidig er siste onsdagen i oktober internasjonal ”Rosa hijab” dag. Derfor vil Islamsk kvinneforening i Rogaland (IKf) oppfprdre alle sine muslimske søstre i Norge å kle seg i rosa hijab eller sløyfer til å støtte denne viktige dagen om brystkreft. Ideen ble spredd via facebook og i år har Ikf tatt initiativ til å dele dette med alle. Vi vil med dette støtte alle kvinnene og ikke bare muslimene. Dagen skal også hjelpe oss å huske på alle som har blitt diagnostisert og har overlevd sykdommen, og skal minne oss å passe på oss selv, våre mødrene, søstrene og venninne.

"Pink Hijab Day" er et internasjonalt prosjekt som skal hjelpe å komme bort fra det stereotype kvinnebildet som er underdanning og holder seg stille i bakgrunnen. Det er en anledning for oss å slå oss sammen med andre og binde oss til en global sak. Med å gå med en rosa hijab skal vi vise vår medfølelse for alle som lider av brystkreft uansett opprinnelse.

Så ” come on ladies” uansett hvilken stil du foretrekker: GO PINK!

Vær en stolt hijabi og støtt kampen mot brystkreft.


wasalam

IKF styre

Ingen kommentarer: