torsdag 7. august 2008

Oppskrift: Butterdeigsfirkanter med fyll

450 gr kjøttdeig
1\2 ts rød chili
1 ts salt
1\2 pakke grønnsaksblanding (kan droppes)

2 ts koriander og spisskummen, malt
halv bunt fersk koriander
2 grønne chillier
salt og sort pepper etter smak

ca 750 gr poteter
3 pk butterdeigs plater
Egg til pensling


Kok opp kjøttdeig med rød chili, salt og vann. Kok til kjøttet er mykt. Når det er litt vann igjen kan du tilsette grønnsakene og la dette koke til de er møre. Mos grønnsakene med en gaffel eller med en sleiv til ønsket størrelse på bitene.


Kok opp poteter og kutt dem i små terninger. Bland kjøttdeigblandingen og de kokte potetene sammen. Tilsett hakket grønn chili, malt koriander, spisskummen og fersk koriander. Smak til med mer salt og pepper (jeg slenger i et par ts med salt og en teskje med sort pepper). Da er fyllet klart.


Kjevle ut butterdeigsplatene til dobbel størrelse og del dem i tre like store rektangler. Legg på en spiseskje i hver firkant og brett sammen og fest kantene med vann.

Pensle med egg.
Stekes på 200 grader midt i ovnen til de er gylne. ca 20 min.

Bon apetit!

Ingen kommentarer: