- ca. 500 gr kjøttdeig av storfe
- 1 medium løk, finhakket
- 2 fedd hvitløk, revet
- 1 ss revet ingefær
- 1\2 ts chilli
- 1 ts salt
- 1\4 ts gurkemeie
- 1 grønn chili, finhakket
- 1 tomat, finhakket
- 1 ts tørr koriander
- 1 ts malt spisskummen
- En boks hermetiske erter
- Fersk koriander
Jeg brukte Al-Fatih kjøttdeig til denne oppskriften. Personlig synes jeg ikke at den lukter noe særlig godt. Ved å vaske den godt i kaldt vann og kna den sammen med hendene i en sil under rennende vann, hjalp det veldig på lukten og smaken.
Varm litt olje i en kjele. Tilsett kjøttdeig og la det frese litt.
Ha i resten av ingrediensene og blandt dette godt sammen med kjøttdeigen.
Stek til alt vannet fra kjøttet fordamper.
Ha i ertene og la de surre litt.
Tilsett et par glass med kokt vann, sett ned varmen og la dette putre i kjelen til du har ønsket tykkelse på gryta.
Avslutt med fersk koriander til pynt.
Dagen etter:
1 glass med basmati ris legges i bløt i ca 25 minutter.
Varm restene i en kjele.
Tilsett mengden vann beregnet på risen i restene og kok dette opp med litt salt. I dette tilfellet blir det ca 1 1\2- 2 glass med vann avhengig av hvor lenge risen har vært bløtlagt.
Tilsett risen og kok opp til vannet er fordampet. Slå av platen og la retten dampe i ca ti minutter før du rører forsiktig i det.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar