- En vanlig liten pakke med dadler ca 300 gr
- 2 ss sukker
- 2 -3 ts kanel
- Kardemomme etter smak
- Litt olje
- Sesamfrø
- Kokos
Varm opp oljen til middels varm og ha i dadlene sammen med nesten 2 ts kanel og en dæsj med kardemomme. Mos dadlene med ei tresleiv til det blir til en seig masse. Massen kommer til å sette seg fast til sleiven etterhvert. Løft dette opp med sleiven mens du heller i ca 2ss med sukker i bunnen av kjelen. Sett opp varmen, til du ser at sukkeret begynner å smelte. Bland så sukkeret sammen med dadlene. Når det begynner å sette seg litt fast i kjelen tar du kjelen av platen og lar massen kjøles ned.
Form små kuler av massen når den har kjølt seg nok ned til at du kan ta i den. Pass på å ikke brenne deg! Venter du for lenge blir massen for stiv til å kunne formes. Ha en tallerken blandet med lik mengde kokos og sesamfrø ved siden. Etter hvert om du former kulene rull dem i kokos blandingen.
De er klare til å nytes!
(legger ut bilde etterhvert)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar