tirsdag 21. april 2009

Oppskrift: Stekt ostekake


10 digestive/ kornmo kjeks
3 ss sukker
50 gr smør
1/2 ts kanel
(180 grader i 10 min)

400 gr kremost naturell
300 gr seterrømme
100 gr egg
100 gr sukker
4 ss sitronsaft
1 ts sitronskall
(125 grader i 40 min)

1 pakke halal gele med ønskelig smak *

Knus kjeks ved å ha dem i en pose og kjevle over. Bland knust kjeks, sukker, smeltet smør og kanel. Press sammen med baksiden av en skje i bunnen av en smurt rund form med bakepapir. Stek og avkjøl.
Bland sammen ingrediensene til fyllet. Hell over kjeksen og stek.

Gele på toppen: (Dette kan droppes, kaken er like god uten.) Følg anvisningen på pakken. La geleen kjøles ned til nesten romtemperatur før du heller den over den stekte kaken.
Legg kaken i kjøleskapet til geleen stivner helt .

Kaken smaker best dagen etter!


* De fleste geleer inneholder gelatin. De med rødlige farger inneholder også karminer. Halal gelee får du kjøpt i utenlandske butikker. Jeg brukte halal gele med jordbærsmak av merket Laziza.

Ingen kommentarer: